Voor uw Energielabel(s) & Meetrapporten
  


De VKE-service is een nieuwe dienst/service voordat u uw woning in de verkoopmarkt zet.

Het energielabel wordt een steeds belangrijker onderdeel bij de verkoop van uw huis.
Uit onderzoek is gebleken dat kopers het energielabel veel meer laten meewegen bij de beslissing voor de aankoop van een woning. De voordelen voor de koper, bij een beter Energielabel, zijn o.a. een hogere financiering, rentekorting, lager energieverbruik, mindere investeringen en rompslomp in energie besparende maatregelen voor in de toekomst, etc.
Bij verkoop van een woning bent u  verplicht vanaf 1 jan 2021 om een “Definitief Energielabel” te laten maken, door een gecertificeerde EP-W adviseur. 95% van de verkopers laat een energielabel pas maken wanneer de woning in de verkoop gezet wordt bij een makelaar en/of in de markt zet
De uitkomst van het “Definitief Energielabel” is dan mede bepalend  voor de verkoopprijs.  En de woning wordt dan meestal binnen 1a2 weken in de verkoopmarkt geplaatst. Ongeacht of het “Definitief Energielabel” met geringe aanpassingen/maatregelingen beter/hoger zou kunnen zijn!

Wat zijn uw voordelen met de VKE-service voordat u uw woning in de verkoop zet?
Een van onze gecertificeerde EP-W adviseur(s) neemt uw woning op locatie op volgens de laatste verplichte BRL9500 norm voor “Energielabels-woningen”. Uit deze opname komt een “Definitief energielabel” van uw woning EN daarbij krijgt u adviezen en tips voor aanpassingen/maatregelen die u kunt nemen om een beter/hoger Energielabel te krijgen.

Voorbeeld:
Woning (bj 1965) met een CV (2003) en gedeelte (1,52 m2) bij voordeur enkel glas, bij opname komt bijv een C-label uit met een verbruikers waarde van 197,87 kWh/m² per jaar.
U krijgt  het advies/tip(s) om de CV te vervangen en voorzet ramen te plaatsen voor het enkel glas waardoor de verbruikers waarde zakt naar 175,11 kWh/m² per jaar en dit een B-label oplevert.
Aan u de keuze wat u met de adviezen/tip(s) doet.
U laat als nog het C-label definitief registeren door ons en geef deze adviezen/tip(s) door aan de makelaar zodat hij deze in zijn verkoop gesprek mee kan nemen.
Of u besluit om een geringe investering te doen (+/- € 1.800) en deze na vervanging en plaatsen met bewijs* aan ons doorgeeft en dan pas het energielabel definitief laat registeren en uw woning een B-label krijgt. 
(in dit voorbeeld zijn de adviesen om evt. Energielabel A te krijgen, door bijv: betere isolatie, ramen HR+++, zonnepanelen, etc. buiten beschouwing gelaten ivm tijdsduur).

Door het toepassen van de VKE service kan uw woning een hogere verkoopwaarde opleveren ten opzichte van de geringe investering die u maakt. (bij een verkoopwaarde van +/-€ 350.000 kan het verschil tussen een C-label of een B-label al snel +/- € 10.000 zijn(3% a 4%). Een bijkomend voordeel kan zijn dat de woning sneller door de koper gekocht zou worden omdat hij/zij deze verbeteringen, investering & tijd niet meer hoeft te doen.

Ook een meetrapport nodig - Meer info -

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!